2013. július 8., hétfő

Lakásdekoráció befőttes üvegből



 
9 szempont, melyet mindenképpen figyelembe kell venned függönyvásárlás előtt.

Lakásdekoráció befőttes üvegből

Jó hír azoknak, akik szeretik újra felhasználni, amit csak lehet és azoknak is, akik szeretnek kreatív dolgokat alkotni, hogy a befőttes üvegeknek a helye már nem csak a konyhában van. Egyre népszerűbb, hogy ezeket az elemeket beépítik a dekorációba. Ez azért is nagyon jó, mert így nem a szemétbe kerülnek, hanem újrahasznosítjuk őket. Ráadásul ezekből az üvegekből mindenhol akad egy-kettő, hiszen egy mindennapos csomagolóanyagról beszélünk. Ezután, ha megettük a savanyú uborkát, ne dobjuk ki az üveget, hanem találjunk neki valami méltóbb helyet. 

Romantikus fény

Ha van némi ihletünk, hogy mi legyen az üvegből, az már egy fél siker. Vannak egyszerűbb és bonyolultabb megoldások is. 
Mécsestartók befőttes üvegből. Hát nem zseniális?
A legegyszerűbb, ha ezentúl lámpásként funkcionál majd és egy gyertyát helyezünk bele. Minél több ilyen üveget helyezünk egymás mellé annál mutatósabb. Fel is akaszthatjuk őket, ha némi dróttal vagy lánccal fület készítünk rájuk. Nappal legalább olyan mutatósak lesznek az üvegeink, hiszen gyönyörű, amikor az üvegen játszik, különböző szögben csillan meg rajta a fény.


Útjelző fények



Egy szuper nyári kerti partit szervezel? Jelöld az utat üvegekbe rejtett mécsesekkel és a betérők már a kaputól el lesznek ragadtatva. A parti biztos, hogy mindenki számára feledhetetlen lesz. A kis gyertyák irányító fényei romantikus hangulatot teremtenek.

Egyedi tárolás

Az üvegeket rögzíthetjük például egy raklapra, amelyet aztán a falra függesztünk. Raklap helyett használhatunk más fa alapot is. A fa és az üveg kombinációja rendkívül mutatós és ezt a tároló elemet nagyon sokféleképpen kialakíthatjuk és sok helyen használhatjuk. Ha a fantáziánkat használjuk, a végeredmény csak csodálatos és rendkívül praktikus lehet.

Fürdőszobába remek tárolókat készíthetünk befőttes üvegből.
Olyan, hogy túl sok a tároló hely, nem létezik, igaz? Ha kipróbálod ezt a fürdőszobai ötletet, biztos vagyok benne, hogy te is egyet fogsz ezzel érteni. Egy ilyen ötlet rengeteg fürdőszobai gondot tud megoldani. Kedvencem a fültisztító, ami a hagyományos dobozából biztos, hogy előbb-utóbb kiborul és hát utána már senki nem használja szívesen. Ez az egyszerű, szép és praktikus tároló hely egy csapásra megoldja a reggeli és az esti fürdőszobai rutin tárolással kapcsolatos problémáit. A megoldáshoz nem kell más, mint egy, a fürdőszobához illeszkedő módon előkészített deszka és három nagy méretű csőbilincs, amelyet rögzítünk a keretre, a csőbilincsbe pedig az üvegeket rögzítjük. Ez egy jó megoldás lehet más apró tárgyak tárolására is, például gombok és eszközök vagy szögek és csavarok is lakhatnak ezekben a kis üvegekben.

Fessük be!

Talán a legegyszerűbb módja az üvegek díszítésének ha lefestjük, mégis variációk sokaságát hordozza magában és a végeredmény pedig szintén sokszínű lehet. 
Kreatív váza, melyet könnyedén elkészíthetsz egy befőttes üveg, némi festék és egy csiszoló vászon segítségével.
Ha felvittünk egy réteg festéket és az megszáradt, egy csiszoló papír segítségével kopottas hatást érhetünk el, ezzel alakítva ki a vintage stílust az üvegünkön. Ha rusztikusabb felületet akarunk elérni, válasszunk matt festéket, ha modernebb környezetbe helyezzük az üveget, válasszunk fényes festéket. A festékbe csillámport is szórhatunk, így megint egy teljesen új hatás tudunk vele kelteni. Az ilyen váza azért is szuper, mert bármikor újra átalakíthatjuk.

Fűszernövények a konyhában

Képzeld el annak a kényelmét praktikusságát és nem utolsó sorban szépségét, hogy a fűszernövények a konyhában épp a kezed ügyében zöldellnek. A szép zöld fűszernövények díszítik a konyhádat és aztán az ételeidnek is extra megjelenést kölcsönöznek. Ez a stílusos fűszertartó, mely fából és befőttes üvegből készült, nagyon kellemes hangulatot teremt a konyhádban. Még egyedibbé teheted, ha az egyes fűszernövények alá felírod a növények nevét.

Praktikus fűszertartó üvegből, fából. Egyszerűen elkészíthető.
Fa, bőr és befőttes üveg - egyszerű, mégis gyönyörű
Ezzel a fali díszítéssel rusztikus és kecses bájt adhatsz otthonodnak. A fa, a bőr, az üveg és a virágok együttese nagyon romantikus. Minden évszakban az annak megfelelő virágokkal töltheted fel, vagy rakhatsz bele száraz virágot is. 
Szép fali dekoráció, melyet egyszerűen elkészíthetsz és az évszakoknak megfelelően változtathatsz.

Aqua antik gyertyatartó

Ezt a változatot már gyakorlottabbaknak ajánlom, akik szeme már ráállt, hogy meglássák a kidobandó dolgokban azt a szépséget, amelyet előhozva a már-már szemétnek tűnő holmikból kincseket tudnak varázsolni. 
 Mécsestartó és lámpás is egyben. Nagyon romantikus. Elékészítése azonban már igényel némi tapasztalatot.
Ehhez a gyertyatartóhoz már sokféle elemet fel kell majd használnod, de mindegyiket megtalálhatod otthon, a bolhapiacon vagy egy kreatív boltban. Az üvegeket ki kell fúrni és rácsavarozni az antik lámpaalapra. Lógathatunk rá néhány szép gyöngyöt. Ha kész, az egészet lefestjük egy réteg aqua üvegfestékkel. Miután felfüggesztetted, nincs más dolgod, mint élvezni a gyertyafényes esték szépségét.
szerző: Tinta Krisztina
A szöveg és a fényképek másolása a tulajdonos engedélyével, a forrás link megjelölésével lehetséges. Információ: info@dekoria.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése